Vergankelijkheid Dagzit

In memoriam Lida Kerssies

_ Evelien Veenhuizen

Jan Mathijs Cuypers

Amsterdam, zaterdag 17 juni 2023

Vallend blad

Een blad valt omlaag
Pss ah … heel langzaam en stervend
zwevend op de wind

(auteur onbekend)                        

Op zaterdag 17 juni 2023 is er een stiltemeditatie, ter nagedachtenis van zenleraar Lida Kerssies die op 13 maart 2023 overleed - zie het door Nico Tenko Roshi geschreven In memoriam.

Het programma start om 10.00u en eindigt om 17.15u.

De dag bestaat uit periodes zitmeditatie, afgewisseld met loopmeditatie. Aan het begin en eind van de zitmeditaties lezen deelnemers kleine stukjes tekst voor. Bijvoorbeeld een paar zinnen met herinneringen aan Lida, een fragment uit een gedicht, een haiku of een stukje tekst van een zenmeester. Ook delen we ervaringen in een luisterkring met talking stick, zoals Lida dit zelf graag deed. Dit kan gaan over herinneringen aan en ervaringen met Lida of bijvoorbeeld over vergankelijkheid en de beoefening daarmee. De dag eindigt met een afscheidsritueel.

Oud-leerlingen, vrienden, familie van Lida en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom. Enige ervaring met zitmeditatie is raadzaam. Het is de bedoeling dat deelnemers het hele programma volgen.

Locatie: Binnenkant 39, Amsterdam. Zie routebeschrijving op www.zenamsterdam.nl/nl/contact.

Kosten: vrijwillige bedrage, deze komt geheel ten gunste van het door Lida ondersteunde Avaaz (“stem”). Dat is een online campagnenetwerk, in 2007 opgericht, met een eenvoudige democratische missie: burgers uit alle landen samenbrengen om de kloof te dichten tussen de wereld die we hebben en de wereld die we wensen.

Praktisch: lunch en drinken zelf mee te nemen.

Nadere informatie en aanmelden: stuur een e-mail naar itsmoovingproducties@gmail.com en cuypersjm@hotmail.com. De organisatie van de dag is in handen van Evelien Veenhuizen en Jan Mathijs Cuypers, oud-leerlingen van Lida.

za 17 jun 2023