Protocol bezoekers zendo

Met ingang van juni gaat de zendo weer beperkt open. Er kan worden gezeten, er is kinhin en dharmales en gelegenheid tot daisan, maar er is geen service, en het koffiehuis en de bibliotheek blijven dicht. Voorlopig geldt een maximaal aantal van tien bezoekers per keer. Wil je aan een avond deelnemen, geef je dan per email op bij de desbetreffende leraar: Joke Dajun Roshi, Lolit Abhaya Sensei, Marieke Virya Sensei, Julia Jinne Sensei.

Kom uiteraard niet naar de zendo als jij (of een huisgenoot) klachten hebt die wijzen op corona, ook als het in milde vorm is. We verheugen ons om je weer te zien!

Als je de zendo bezoekt, neem dan alsjeblieft de volgende regels in acht:

  • Neem bij je bezoek een sjaal of doek mee om over de mat en het kussentje te leggen. Trek vanwege de openstaande ramen en deuren in de zendo warme kleren aan en neem eventueel een eigen dekentje mee. Neem zo nodig je eigen zit-bankje mee.
  • Als je bij de zendo aanbelt, laat de jikido één bezoeker binnen. Als er meerdere bezoekers voor de deur staan, hou dan afstand. Blijf niet bellen als niet meteen wordt open gedaan: de jikido is dan nog bezig met de voorgaande bezoeker.
  • In het theehuis desinfecteer of was je meteen je handen, en wijst de jikido je een stoel toe waar je schoenen en kleding kunt uittrekken en achterlaten. De kapstokken zijn niet in gebruik.
  • Loop direct door naar de zendo, bedek mat en kussen met de meegenomen sjaal en ga zitten. Raak zo min mogelijk aan. Als je op een stoel zit, leg je kleding dan op de grond of doe ze in een meegenomen tas en neem je stoel mee naar de zendo.
  • Hou tijdens kinhin gepaste afstand en volg de aanwijzingen van de jikido.
  • Laat mat en kussen liggen waar ze liggen, ook tijdens de dharmales.
  • De toiletten bij de daisankamer en in het theehuis zijn open. Reinig na toiletbezoek alles wat je hebt aangeraakt met de desinfectievloeistof en tissues die op het toilet liggen
  • Verlaat aan het einde van de avond één voor één de zendo. Wacht tot degene voor je weg is uit het theehuis voordat je zelf naar het theehuis gaat.
  • Als je wilt napraten met iemand doe dat dan lopend, buiten. Blijf met het oog op de buren niet voor de deur staan napraten.

We wensen je een goede avond toe!