Muziek en recepten wintersesshin

Veel van jullie waren aanwezig bij de wintersesshin die zoals gebruikelijk tussen Kerst en Oud en Nieuw plaatsvond. Ondanks de corona en dankzij zoom kon deze bijna helemaal als vanouds doorgaan. We hebben soep gegeten volgens de recepten van Marianka, en muziek geluisterd zoals uitgezocht door Nico en Joke. Hierbij ook voor jullie de recepten en de muziek!

Pachabel, Canon, Jonathan Scott


Yocanto Aleluya, Händel
https://caixaforum.org/es/digital/p/-yocanto-aleluya_a13701449

Maissoep - vier personen

2 eetlepels zonnebloem olie
2 middelgrote uien, gesnipperd
1 knoflookteen, fijngeknepen
2 aardappelen in blokjes, ongeveer 200 gram.
1 rode papika in blokjes
1 Blik mais à 300 gram
150 ml. groentebouillon
200 ml. melk
2 Eetlepels fijngesneden peterselie
Flink wat zwarte peper of beetje sambal!

* Verhit de olie en bak uien en knoflook op middelhoog vuur ongeveer twee minuten.
Voeg de aardappelen en paprika toe + 150 ml. groentebouillon en kook tot ze zacht zijn.
Doe peper of sambal erbij en pureer de helft van de soep en meng met de rest.
Voeg de melk en maiskorrels erbij en verwarm tot de soep goed heet is.
Strooi de peterselie erover en dien op.

Zoete aardappelsoep met gember en kokos - vijf personen

  • 1/2kilo zoete aardappelen geschild en in stukken
  • 1 middel grote ui geschild en in stukken
  • 3 knoflooktenen geperst of heel fijngesneden
  • 3 eetlepels geraspte gember
  • 250 ml. kokosmelk
  • 750 ml. groente-bouillon
  • 1/4 theelepel sambal
  • 200 ml. zure room
  • 1/4 uitgeperste citroen mengen met de zure room.


* Smoor ui en knoflook in olie.middelhoog vuur. Doe de zoete aardappel erbij en smoor tien minuten mee.
Voeg de sambal, de geraspte gember en de bouillon toe en kook ongeveer twintig minuten.
Pureer met staafmixer.Voeg kokosmelk toe en verwarm op.
Serveer met mengsel van zure room en citroen erop.

Courgette - vier personen

  • 2 eetlepels boter
  • 2 kleine courgettes
  • 1 ui gehakt in stukje
  • 3 knoflooktenen uitgeperst of heel fijn gesneden
  • 750 ml. groentebouillon
  • 100 gr. verse roomkaas met kruiden
  • 100 ml. slagroom
  • 2 eetlepels verse kruiden, bv. peterselie, of basilicum of bieslook


* Smoor ui en knoflook in de boter - middelhoog vuur.
Courgettes erbij en nog tien minuten zachtjes meebakken.
Bouillon toevoegen en tien minuten zachtjes koken.
RoomKaas toevoegen en alles pureren.
Nog even door laten koken.
Serveren met verse kruiden.