Kijken en lezen

Blogs zijn korte stukjes van leraren over uiteenlopende onderwerpen. Vaak verschijnen zij eerst in de nieuwsbrief.

Hier kan je allerhande documenten downloaden.

Nico Tenko Roshi heeft enkele wat langere essays geschreven. Deze kun je hier in PDF downloaden.

Van enkele lezingen van gastsprekers zijn opnames gemaakt. Deze kun je hier terugzien.

Geliefde Sangha,

In de maanden september en oktober heb ik op de donderdagavonden met veel plezier de introductiecursus gegeven. Deze intro is nu afgelopen.

Miranda Lakerveld is geen onbekende van Zen Centrum Amsterdam. De afgelopen jaren deed ze een aantal sesshins, toen het nog kon, zonder rondwarend coronavirus. Ze is werkzaam als artistiek leider van World Opera Lab, en regisseert bijzondere muzikale voorstellingen.

Brazier is is psychotherapeut en zenleraar in de Amida Order, een school in het Zuivere Land Boeddhisme. Tevens is hij schrijver van tal van boeken over het boeddhisme. Zijn laatste boek gaat over Dogen en heet: The Dark Side of the Mirror. Forgetting the Self in Dogen's Genjo Koan.

Nico Tydeman geeft vanuit een zen-perspectief betekenis aan deze vreemde en verdrietige tijden van Corona. 

Wil je meer lezen over zen? Deze boeken raden wij je van harte aan om te lezen.

In de bibliotheek van Zen Centrum Amsterdam bevinden zich momenteel meer dan twaalfhonderd boeken en DVD’s. Deze kunnen tegen een kleine vergoeding worden geleend door donateurs van Zen Centrum Amsterdam.

Ieder kwartaal verschijnt de Zensor: het papieren ledenblad van het centrum. Vaste donateurs krijgen de Zensor gratis, anderen kunnen voor € 3 een exemplaar meenemen uit de zendo. Een pdf-versie van de Zensor kun je hier downloaden.

Maandelijks verschijnt onze nieuwsbrief. Wil je deze maandelijks ontvangen? Stuur dan even een mailtje naar het secretariaat.