De weg van de ecosattva

Sereen, compassievol en actiegericht tijdens de klimaatcrisis

David Loy

Woensdagavond zal David Loy een dharmales geven over de rol van het boeddhisme in de ecologische crisissen. Stellen de boeddhistische leerstellingen een andere manier voor om de biosfeer en onze relatie ertoe te begrijpen? Hoe kan zo’n alternatief inzicht ons werkelijk helpen op dit cruciale moment in de geschiedenis van de mensheid, nu we de aarde zoveel schade toebrengen?

In zijn dharmales belicht David Loy de verrassende parallellen tussen onze individuele fout van afgescheidenheid en de huidige toestand van de menselijke beschaving. De stelling vanuit een boeddhistisch perspectief: de ecologische crisis is evenzeer een spirituele uitdaging als een technologische en economische. Want aan al deze problemen ligt ten grondslag dat we de onderlinge verbondenheid en afhankelijkheid negeren, vergeten en ontkennen.

Betekent dit dat er ook een parallel is tussen de oplossingen? Kan de boeddhistische benadering van ons persoonlijk lijden ook de weg wijzen naar de oplossing van onze collectieve crisis?

David Robert Loy is hoogleraar boeddhistische en vergelijkende filosofie, auteur en zenleraar. Hij was medeoprichter van het Rocky Mountain Ecodharma Retreat Center. Zijn meest recente publicatie, Ecodharma. Buddhist Perspectives on the Ecological Crisis werd in 2021 gepubliceerd.

Praktische informatie

David Loy. The Way of the Ecosattva. Serene, Compassionate and Actionable in the Climate Crisis

  • _Woensdagavond 1 juni
  • _Tijd: 19-21 u, ontvangst vanaf 18.30 u.
  • _Taal: Engels
  • _Aanmelden via formulier op deze pagina
  • _Donatiesuggestie 15 euro

We beginnen de avond met een half uur zazen. Na de dharmales is er ruimte voor vragen.

wo 1 jun 2022

meld je aan

Naam
Nieuwsbrief