Als wolken en water

Nauwelijks hebben we het oude jaar afgesloten met de wintersesshin en de tokudoceremonie van Jeroen of het nieuwe jaar is alweer in volle gang: avondzitten op maandag-, dinsdag- en woensdagavond, introductiebijeenkomst(en), de studieklas op de donderdagochtend en de maandelijkse ochtend mystiek Over God wil ik zwijgen op de zondagochtend.

Naast deze programma-onderdelen die in de tweede week van januari weer zijn begonnen, gaf Piet van Leeuwen afgelopen zaterdag de lezing waar we zo lang naar uit hadden gezien. In de afgelopen maanden evolueerde de titel van deze lezing van Sterven is te doen, naar Sterven in vertrouwen naar Sterven is vertrouwen. Het werd een gedenkwaardige middag waarin Piet, die gedurende achttien jaar als hospice-arts meer dan vijfduizend ‘patiënten’ begeleidde bij hun stervensproces, op luchtige en speelse wijze zijn ervaringen met ons deelde.

Het komende zenweekend staat in het teken van Zen en het lichaam en wordt op zaterdag en zondag 25 en 26 januari geleid door Joke en Cornelia. Later deze maand zal je er meer informatie over ontvangen. In de agenda lees je wat er komende weken nog meer op het programma staat.