Jubileumlezingen online

15 feb 2018

Ons vijfentwintigjarig jubileum hebben wij gevierd met acht lezingen. Ada van de Weijer en Arnold Folkerts van Stichting Booz maakten opnamen.

Fragmenten uit acht de lezingen.

Tenkei Roshi, abt van het internationale boeddhistische klooster Zen River in Groningen, geeft een lezing over traditie en actualiteit.

Wouter Kusters, filosoof, taalwetenschapper en schrijver geeft een lezing over de psychotische en de mystieke ervaring als bijdrage aan de religie en de cultuur.

Sander van Maas, assistent professor musicologie aan de Universiteit van Amsterdam en hoogleraar muziek aan het London College, geeft de lezing ´Trommelvliezen´ over de transformatieve kracht van geluid.

Irène Bakker, leraar in de traditie van Maezumi Roshi, geeft een lezing over ´traditie en actualiteit´.

Anton Wessels, hoogleraar aan de Theologische Faculteit van de Vrije Universiteit van Amsterdam met als vakgebied godsdienstwetenschap. In zijn lezing ´Het Evangelie volgens Vincent van Gogh´ laat hij aan de hand van zijn schilderijen en zijn brieven zien hoezeer Vincent als kunstenaar ook een diep religieus mens was.

Han de Wit, acharya, stichter en geestelijk leider van Shambhala Nederland, geeft een lezing over boeddhisme en ons westerse denken.

Maaike Meijer, Neerlandica, emeritus hoogleraar gender kwesties aan de universiteit van Maastricht, geeft een lezing over M. Vasalis, dichteres en mystica.

Henk Oosterling, docent filosofie aan de Erasmus Universiteit, auteur en voormalig Nederlands kampioen Japans zwaardvechten (kendo) geeft de lezing ´Japan en wij (zennies)´.