Welkom bij Zen Centrum Amsterdam

Wat is zen?

Zen gaat over de grote vragen van het leven. Waardoor worden wij aangeraakt en wat is het dat ons aanraakt? Dat klinkt mysterieus en dat is het ook. Door regelmatig te ‘zitten’, krijgen we iets meer contact met dat mysterie en leren we de bewegingen van onze geest beter kennen.

Zen Centrum Amsterdam - mediteren

We ervaren dat gedachten en gevoelens vluchtig zijn, dat wij niet onze gedachten en gevoelens zijn. We gaan ook zien waar onze geest graag en minder graag verblijft en hoe flexibel en subtiel de werking van de geest is. Er ontstaat ruimte voor iets dat groter is dan wijzelf. Ruimte voor het mysterie, ruimte voor zen.

Ons zencentrum

Het zencentrum ligt in het hart van Amsterdam, op loopafstand van het CS. Je kunt er vrijwel dagelijks mediteren, al dan niet onder begeleiding van een ervaren docent. Al ervaring met zen? Dan kun je je aanmelden voor een van de vaste avonden, meedoen tijdens een weekend of sesshin, of de studiebijeenkomsten van Nico Tenko Roshi volgen. Vrij zitten kan ook. We bieden de mogelijkheid dagelijks zonder begeleiding te mediteren.

Beginnen met mediteren?

Vijf keer per jaar start er een serie van acht introductiebijeenkomsten. Maandag 12 september start de volgende serie. De bijeenkomsten zijn een goede manier om te ontdekken wat meditatie met je doet.