Bill Porter over Bodhidharma

4 okt 2018

Maandag 22 oktober zal schrijver-vertaler Bill Porter in het Zen Centrum Amsterdam een voordracht geven over Bodhidharma, de roemrijke grondlegger van het Chinese Chan-boeddhisme.

Zoals Bill het zelf introduceert, ‘Tenzij het bewolkt blijkt te zijn, zal ik naar de maan wijzen, ervan uitgaande dat je die niet al waargenomen hebt.’

Bill Porter (1943) is een Amerikaanse auteur die onder het pseudoniem Red Pine ook Chinese teksten vertaalt, vooral taoïstische en boeddhistische, waaronder ook poëzie en sūtra’s (o.m. de Diamond soetra, de Lankavatara soetra en de Platform soetra van Hui-neng). In 2009 publiceerde hij Road to Heaven, een verslag over de kluizenaars in de bergen bij Xian in China, waarvan er alleen al in China meer dan 500.000 exemplaren werden verkocht. In 2018 won hij voor zijn vertalingen de American Academy of Arts & Letters Thornton Wilder Prize.

Maandag, 22 oktober, 20.00 uur, Zen Centrum Amsterdam
Geef je op bij het secretariaat: info@zenamsterdam.nl, de entree-donatie is € 15, te betalen op rekeningnummer NL09 INGB 0002 9293 55 van het Zen Centrum Amsterdam onder vermelding van Bill Porter/Red Pine.