Aanmelden

 • Wil je naar een activiteit komen, meld je dan tijdig aan met het formulier hieronder.
 • Je krijgt een bevestiging van het secretariaat (of een bericht dat de activiteit vol is).
 • Wil je een avond proefzitten op een van de vaste avonden? Dat kan nadat je de introductiebijeenkomsten hebt gevolgd. Stuur even een mailtje naar het secretariaat om te informeren of er plaats is.
Ik wil me inschrijven voor een activiteit

Donatie suggesties

Zen Centrum Amsterdam draait volledig op basis van vrijwillige donaties van bezoekers. Op basis van het huidige aantal bezoekers is berekend welke donatie gewenst is om de uitgaven te dekken. Je kunt je donatie overmaken op IBAN NL09 INGB 0002 9293 55.

Abonnementhouders

 • Klein Abonnement voor de wekelijkse zitavonden: € 50 per maand.
 • Groot Abonnement voor de wekelijkse zitavonden en de weekends: € 80 per maand.
 • All-in Abonnement inclusief winter- en zomer sesshin, en de studieklas € 100 er maand.

Buitengewoon abonnement

Ben je wel regelmatige bezoeker van de weekends, sesshins en de studieklas maar geen vaste bezoeker van een avond, dan heb je de mogelijkheid om donateur te worden door middel van een maandelijkse donatie.

 • Weekends en sesshins ( inclusief de maaltijden): € 65 per maand.
 • Weekends, sesshins ( inclusief de maaltijden) en de studieklas: € 85 per maand.

Losse activiteiten

 • Weekenden (inclusief de maaltijden): € 100 (€ 50 per dag).
 • Wintersesshin (inclusief de maaltijden): € 150.
 • Zomersesshin (inclusief de maaltijden): € 200.
 • Studieklas (achtwekelijkse bijeenkomsten): € 155 inclusief syllabus.
 • Introductiebijeenkomsten (achtwekelijkse bijeenkomsten) € 125.

Meer of minder

Uiteraard ben je vrij om meer of minder te geven. Door meer te geven draag je bij aan de continuïteit van Zen Centrum Amsterdam en stel je minder kapitaalkrachtige deelnemers in de gelegenheid om deel te nemen aan de activiteiten. We stellen hogere donaties dan ook zeer op prijs.

Machtigingsformulieren

Wil je donateur worden? Download dan het machtigingsformulier of neem een papieren versie mee uit het theehuis.

Donaties fiscaal aftrekken

Zen Centrum Amsterdam heeft de ANBI-status (RSIN: 814503494). Donaties aan Zen Centrum Amsterdam zijn aftrekbaar in de inkomstenbelasting als je op jaarbasis tussen de 1% en 10% van je bruto inkomen schenkt. Je kunt daarvoor alle giften en donaties aan verschillende goede doelen binnen een jaar bij elkaar optellen.

Er is ook een methode waardoor je gift altijd fiscaal aftrekbaar is, ongeacht inkomen of de hoogte van de gift. Dit betreft de periodieke gift. De periodieke gift is mogelijk door de gift vast te leggen in een schriftelijke overeenkomst en voor een periode van minimaal vijf jaar jaarlijks gelijke bedragen te schenken. Heb je interesse in het doen van een periodieke gift, neem dan contact op met de penningmeester Julia Veldkamp.

?!

Veel gestelde vragen

> Hoe verloopt een avond/weekend/sesshin?

Een avond bestaat uit zit en loopmeditatie, een korte boeddhistische dienst, dharmales en daisan.
 Een weekend is op zaterdag en zondag en heeft dezelfde ingrediënten als de avond, een vegetarische maaltijd is inbegrepen.
 Een sesshin begint op donderdag en is op zondag afgelopen. De sesshin wordt altijd afgesloten met een jukai ceremonie. 
Twee keer per jaar is er een vijfdaagse sesshin in Vught.

> Is het verplicht op een kussentje te zitten?

Nee, dat is niet verplicht alhoewel we het wel van harte aanbevelen. Als het vanwege fysieke klachten niet kan, kun je ook een meditatiebankje gebruiken of op een stoel zitten. We hebben beiden in huis.

> Wat is daisan?

Daisan is een persoonlijk gesprek over de beoefening met de leraar. Tijdens daisan kan alles aan de orde komen dat raakt aan je beoefening.
 Daisan is niet verplicht.

> Wat is het verschil tussen zen en mindfulness?

Mindfulness is een methode om bepaalde problemen aan te pakken. Zen is een spiritueel pad, zonder vooropgestelde doelen.

> Kan ik bij jullie overnachten?

Nee, we hebben geen overnachtingsmogelijkheden. Het centrum bevindt zich echter op loopafstand van het CS en er zijn veel hotelletjes in de buurt.

> Wat moet ik aan, zijn er kledingvoorschriften?

Er zijn geen kledingvoorschriften maar het is aan te raden iets comfortabels aan te doen. Laagjes kleding is handig zodat je naar behoefte iets aan of uit kan trekken. Tijdens het zitten is de temperatuur in de zendo zo’n 18 graden.

> Ik wil me graag voorbereiden, wat kan ik lezen?

Kijk even op de lijst aanbevolen literatuur. We beschikken over een uitgebreide bibliotheek waar leden gebruik van kunnen maken.